ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

Més de 14.000 persones participen a la Festa 30 del Circuit de Barcelona-Catalunya

30/11/2021

El Circuit de Barcelona-Catalunya ha omplert avui el cor de les seves instal·lacions, el pàdoc, per a inaugurar una nova etapa. Un total de 14.143 persones han estat els testimonis d´honor a la Festa 30, l´acte que commemora el 30è aniversari del traçat mundialista. Un nou Circuit s´ha posat ja en marxa.

Des de les 9 fins a les 17 hores, les cares d´il·lusió dels més petits han estat la postal d´aquesta celebració. Durant tot el dia les instal·lacions del circuit s’han omplert d’activitats infantils, circuits per a karts, motos o patinets elèctrics, propostes gastronòmiques, concerts, rodada de bicicletes, simuladors, globus aerostàtic i moltes més.

Una dels espais amb més reclam al llarg de tota la jornada ha estat el circuit de motos elèctriques del Club Esportiu Guaja Racing, que ha comptat amb les motos de la Promovelocitat Elèctrica.

D´altra banda, ETG  ha ofert una petita exposició de motos de la Copa Catalana de Promovelocitat i el Campionat del Mediterrani de Velocitat, amb protagonisme per a les Ohvale, de la PromoRACC1 i PromoRACC2, i la Yamaha R125, de la Yamaha bLU cRU Cup.

La Festa 30, a banda de commemorar les tres dècades del traçat català, també ha servit per explicar el nou Circuit, adaptat als principis i valors del segle XXI, lligat a  la sostenibilitat, la innovació i la vinculació amb l´entorn.

En el seu discurs, Roger Torrent, president del Circuit i conseller d´Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha assegurat que “volem reconvertir aquest equipament, concebut entorn de la benzina i les grans competicions, en un espai al servei de la societat, de l´oci saludable, de la mobilitat verda, de la innovació industrial, del teixit productiu i del territori. Volem que allò que es va crear amb la lògica del segle XX respongui a les noves realitats i als nous reptes del país. Volem que sigui un símbol de la transformació verda i de l´adaptació d´activitats i infraestructures que ens exigeix l´emergència climàtica”.

En aquest acte, que ha comptat amb la presència del president de la Federació Catalana de Motociclisme, Josep Maria Mañé, també s´ha homenatjat a Sebastià Salvadó, un dels impulsors del Circuit de Barcelona-Catalunya i president del RACC durant 30 anys, a qui el traçat barceloní li dedicarà una plaça.

Més enllà de les activitats i l´acte institucional, el Circuit de Barcelona-Catalunya també ha inaugurat l´Exposició 30 anys, un viatge al passat que recorre les tres dècades d´història del Circuit.

Èxit de recaptació

La Festa 30, a més d´haver estat una jornada lúdica per a totes les edats, també ha estat un esdeveniment solidari. Amb la venda de les entrades de l´esdeveniment i els tiquets de les Voltes Solidàries s´han recaptat un total de 39.882,00 euros. L´import íntegre obtingut ha estat donat a la Marató de TV3, que enguany centra els seus esforços en la salut mental.

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing