ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

Gran cap de setmana d´Enduro a Blancafort

14/09/2021

Tres competicions d’enduro en dos dies. Aquest ha estat el repte que ha assumit el passat cap de setmana el Moto Club MAC Reus, organitzador de l’Enduret, Enduro Clàssic i Endurada de Blancafort.

Aquesta localitat de la Conca de Barberà ha estat l’escenari escollit per celebrar les tres proves. El dissabte ha estat el torn per a la Copa Catalana d’Enduret i la Copa Catalana d’Enduro Clàssic, mentre que el diumenge el protagonisme ha estat per a la Copa Catalana d’Endurades.

En total, més de 200 pilots i un gran desplegament de membres del MAC Reus han fet possible el desenvolupament de totes tres competicions.

Pel que fa a la jornada del dissabte on s’ha disputat la quarta prova de la temporada de la Copa Catalana d’Enduret, dos pilots s’han proclamat matemàticament campions de Catalunya de les seves respectives categories: Pau Sabaté en 65cc, i Anna González en categoria Fèmines.

Tots dos  han segellat el títol gràcies a idèntiques victòries. En 65cc, Pau Sabaté s’ha imposat sobre Nil Masó i Èric Rubio, que han completat les posicions del podi. D’altra banda, Anna González ha estat la més ràpida en Fèmines, relegant Irene Conesa i Alexia Gallardo a la segona i tercera posició, respectivament.

Jordi Galera ha estat el guanyador de la categoria Sots 16, per davant de Nahuel Santamaria, que ha fet segon, i Yago Domínguez, que ha completat el top 3. Gràcies a aquest triomf, Galera se situa a només 3 punts del líder de la general, Yago Domínguez, amb qui es jugarà el títol en la darrera cursa, el proper 28 de novembre a Sitges.

En 85cc Cadet, Guillem Sucarrats ha plasmat la seva superioritat imposant-se clarament sobre la resta de rivals. Pol Úcar s’ha classificat en segona posició, mentre que Marc Plana ha fet tercer. Sucarrats arribarà a la darrera cursa de la temporada amb un ampli marge de 20 punts sobre el segon classificat, Pol Úcar.

Hugo Cuesta ha estat el més ràpid de la categoria 85cc Juvenil. El corredor del MC 3 Turons ha tancat la cursa amb 24 segons de marge sobre el segon classificat, Joel Vidal. La tercera posició del podi ha anat a parar a mans de Santiago Hernández. Cuesta afrontarà l’últim Enduret de la temporada amb un important marge de 20 punts sobre el segon classificat.

Finalment, Joan González ha estat el més ràpid de la categoria de menor cilindrada, 50cc. Al podi l’han acompanyat Àlex Gutiérrez, segon, i Jan Martínez, tercer. Amb aquesta nova victòria, el pilot de l’EM Castellbisbal té a tocar el títol de campió, ja que compta amb 24 punts més que el segon classificat, Jan Martínez.

Pel que fa a l’altra competició celebrada el dissabte, la tercera prova de la temporada de la Copa Catalana d’Enduro Clàssiques, Carles Checa ha estat el vencedor de l’scratch amb un temps total de 17:29’. A més de la general, Checa també ha estat el més ràpid de la categoria EVO, on ha ocupat la primera posició del podi. Miguel Angel Boet i Hèctor Pla, segon i tercer, respectivament, han completat els calaixos d’honor de la categoria.

En TT90, Oriol Vila (18:18) s’ha imposat per un minut de diferència sobre el segon classificat, Josep Bruch. Josep Ramon Palau ha tancat les posicions del podi.

Isidre Chia, amb un temps de 17:54, ha estat el més ràpid de la categoria TT 84. Jordi Riera ha fet segon, mentre que Ivan Valverde ha fet tercer.

En TT 80, Lluïs Auroux s’ha enfilat fins a la primera posició del podi gràcies a una gran actuació: 19:12’. Genís Cuadros i Jordi Garriga, segon i tercer, respectivament, han completat els calaixos d’honor.

Finalment, pel que fa la categoria TT 77, Xavier Castey s’ha endut el triomf amb un ampli marge de 48’ sobre el segon classificat, Carlos Blas Esteve. Sergi Coll ha completat el top 3 de la categoria.

Pel que fa la jornada de diumenge, on ha tingut lloc la segona cursa de la temporada de la Copa Catalana d’Endurades, un nom ha destacat per sobre de tota la resta: Alex Puey, de la la categoria E-125 2T.

El pilot del SIP Sport, de només 16 anys, ha estat el guanyador de l’scratch amb un temps de 21:57’. El corredor de Gandesa ha protagonitzat una autèntica exhibició de pilotatge imposant-se en pràcticament totes les especials.

A més de vèncer l’scratch, Puey s’ha enfilat fins al primer calaix del podi de la categoria E-125 2T. Yago Domínguez s’ha classificat en segona posició, mentre que Pau Conesa ha completat els calaixos d’honor de la categoria.

El pilot més ràpid en Sènior A ha estat Eloi Salsench, amb un 22:11’. Jordi Figueras ha fet segon, a 16 segons del guanyador. Miquel Pujol ha completat el top 3 de la categoria.

En Júnior Oberta la victòria ha anat a parar a mans de Joel Vives. El pilot del Moto Club Igualada ha deixat el crono en 22:32’ en un ajustat final amb el segon classificat, Jan Olivera, que ha mantingut opcions de victòria fins a l’última especial.

En Sènior B, Albert Muñoz i Èric Garcia han protagonitzat un dels duels més igualats de la jornada. La diferència entre els dos pilots al final de la cursa ha estat de només un segon, a favor de Muñoz (22:51´), que s’ha enfilat fins al primer esglaó del podi. Dani Subirats ha completat les posicions d’honor.

Albert Cardona no ho ha tingut gens fàcil per vèncer en la categoria Sènior C, ja que tant Dani Ollés com Aaron Sánchez, segon i tercer, respectivament, han lluitat per la victòria fins al final.

David Serra ha estat el més ràpid de la categoria Veterà 40. Al podi l’han acompanyat Xavier Xivillé, en segona posició, i Manuel Mora, que ha tancat les posicions de podi.

En Veterà 50, ajustada victòria de Carlos Marset per només 4 segons de diferència sobre el segon classificat, Miguel Ángel Boet. Juan Carlos Riera ha completat el top 3 de la categoria.

Finalment, en la categoria Femenina, còmoda victòria de la barcelonina Maria San Miguel sobre Lourdes Fonoll, que ha finalitzat en la segona posició.

 

Imatges Endurada: https://flic.kr/s/aHsmWCnUdb

Imatges Enduret i Enduro Clàssiques: https://flic.kr/s/aHsmWH2BTo

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing