ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

2 Dies de Trial Clàssic Santigosa

21/10/2018

Rècord d’inscripcions en la desena edició dels 2DTSC, que compartiran protagonisme amb el primer ‘2 Dies Trial Santigosa – Nens’.
Encetat el mes d’octubre, un any més, s’apropa el cap de setmana dels 2 Dies Trial Santigosa – Clàssic, una nova edició, i ja en són 10, que bat rècord d’inscrits a una setmana per finalitzar el període d’inscripcions establert.
La prova es disputarà a Sant Joan de les Abadesses, el cap de setmana del 20 i 21 d’octubre, coincidint, com ja va sent habitual, amb la Fira de la Carbassa de la mateixa localitat.
Torna a Santigosa el trial de clàssiques, punt de trobada dels apassionats de l’essència originària del trial. Dos dies en què es podran tornar a veure les motos més mítiques, les que han marcat la història d’aquest esport. (Triumph, James, Ariel, BSA i els primers models de Montesa, Bultaco i Ossa).
Aquest any destaca la participació de tot tipus de motos de trial clàssiques.
Tot comença ja a estar a punt per acollir els més de 150 corredors que, novament, gaudiran de les zones dels 2DTSC. Unes 40 zones diferents, entre 16 i 20 zones diàries depenent de la categoria, que es caracteritzen per una gran bellesa paisatgística. Entre molts altres atributs, un dels tret més característics que hom destaca del trial de Santigosa.
L’any passat ja es parlava d’un considerable augment de la participació però enguany s’han superat amb escreix totes les expectatives, amb un increment percentualment molt major en el nombre d’inscripcions. La bona valoració general que es va fer de l’última edició, el fet d’aconseguir, des de l’organització, proposar un circuit amb un nivell molt encertat, va fer que els participants gaudissin molt de la prova i el boca-orella, ha fet que molts participants tornessin a inscriure’s aquest any i que d’altres s’hagin animat a fer-ho per primera vegada.
La prova comptarà amb la participació del múltiple campió del Tourist Trophy de l´Illa de Man, Mick Grant, pilot ja habitual en els 2DTSC i que no ha volgut perdre’s tampoc la celebració d’aquests 10 anys. Destaca la presència de Jean Pierre Pregardien, un ferm candidat al podi de la categoria Pre-65 i de pilots vinguts d’arreu d’Espanya i d’Europa.
Com a novetat, el Moto Club Abadesses celebrarà paral·lelament als 2 Dies Trial Santigosa - Clàssic, la primera prova de nens a Sant Joan de les Abadesses: 2 Dies Trial Santigosa – Nens. Una iniciativa de l’entitat per a la promoció i el foment del trial entre els més joves.
Els ja tradicionals 2DTSC compartiran protagonisme amb el primer trial de llarga durada de nens a Santigosa, un trial per a nens de 8 a 14 anys, que s´organitza de mode experimental, aprofitant l´organització, tota l´estructura i la logística del trial de clàssiques, per tal de veure´n els resultats i si funciona bé, no descartar la possibilitat de repetir-lo o crear un prova de trial específica per a nens.
Des de l’organització, s’intentarà que el trial de nens sigui accessible però cal que els participants tinguin cert nivell i certa experiència en competició. Els nens sortiran després de l’últim pilot de clàssiques.
Destacar, també, que el paddock, enguany, canviarà d’ubicació i es localitzarà a la plaça Major de Sant Joan de les Abadesses. Des d’aquest punt es prendrà la sortida: dissabte el primer pilot sortirà a les 9.00 h i diumenge a les 8.00 h.
La prova comptarà, com sempre, amb la figura dels seguidors. S’autoritza el seguiment de la prova, per a un màxim de 45 seguidors motoritzats per dia.
En aquesta edició, es continua apostant pel sistema ‘e-control’ implantat amb èxit en les darreres edicions dels 3DTS i 2DTSC.
S3, Woodys Barcelona, The Magicals i Todotrial.com seran els patrocinadors oficials dels 2 Dies Trial de Santigosa Clàssic - 2018.
Destaquem el suport dels organismes i institucions que fan costat a l’entitat i a la celebració de les proves esportives que aquesta organitza: la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i els ajuntaments de Vallfogona de Ripollès i Riudaura. Juntament amb Protecció Civil i tots els col·laboradors, controls, socis..., ja que sense la seva col·laboració seria impossible desenvolupar-les any rere any.
A la pàgina web del Moto Club es poden consultar totes les informacions relacionades amb la prova. Es recorda que les inscripcions, tant per a pilots (2DTSC i nens) com pels seguidors estaran obertes fins al dilluns 15 d’octubre.
________________________________________________________________________________________________________
Per a més informació:
Moto Club Abadesses www.motoclubabadesses.cat Tel. 678.75.61.91 - staff@motoclubabadesses.com

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing