ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

Gran debut de la Promovelocitat al Circuit d’Alcarràs

13/03/2018

Velocitat

Després de molts mesos sense competició, aquest cap de setmana s’ha posat en marxa un dels plats forts de cada temporada: la Copa Catalana de Promovelocitat.

La primera cursa de l’any s’ha celebrat aquest passat diumenge al Circuit Mixt d’Alcarràs, amb la participació de pràcticament una quarantena de joves pilots que han comptat amb el suport d’un públic entregat, que ha pogut gaudir d’unes curses molt emocionants.

La comarca del Segrià s’ha llevat amb una densa boira, fins al punt que a primera hora l’asfalt del circuit d’Alcarràs estava un pèl moll. Sortosament la boira ha desaparegut just en el moment d’iniciar-se les primeres tandes d’entrenament.

En PromoRacc1, Marc Lera ha sigut l’únic pilot capaç de baixar dels 53 segons a les tandes classificatòries. El pilot de Polinyà ha clavat el crono en els 52:636. En PromoRacc1 4 temps els únics que han baixat dels 54” han sigut Uriel Hidalgo i Paola Ramos.

Malgrat els bons auguris, Lera ha tingut mala sort en la primera màniga, on a primeres de canvi ha quedat fora de combat. Pau Alsina (Promo1-2), en canvi, ha dominat de dalt a baix la cursa fins a creuar la bandera de quadres en primera posició. L’altra nota destacada ha sigut la trepidant remuntada de Paola Ramos (Promo1-4) que ha escalat des de la quarta posició fins a la segona, superant pel camí pilots de la talla d’Uriel Hidalgo i Ian Varó.

Marc Lera s’ha pogut redimir en la segona cursa, on aquest cop sí ha pogut finalitzar, i vèncer.  Pau Alsina ha finalitzant segon, assegurant d’aquesta manera el primer calaix del podi de la categoria PromoRacc1 2 temps. D’altra banda, Uriel Hidalgo, que en la primera màniga s’ha anat desinflant poc a poc, ha aconseguit una merescuda victòria en la darrera cursa del dia que l’ha permès marxar cap a casa amb 36 punts a la butxaca i una segona posició al podi.

Així doncs els podis de Promo1 han quedat de la següent manera: Pau Alsina, Ian Varó i Jordi Losada han ocupat les tres primeres posicions de de PromoRacc1 2 Temps. Paola Ramos, Uriel Hidalgo i Adonais Villa han conformat els calaixos de la PromoRacc1 4 temps.

En PromoRacc2, Daniel Viñas i Nikola Miroslavov han marcat les diferències des de primera hora del matí. En els entrenaments cronometrats tots dos pilots han baixat dels 57 segons, mentre que la resta de participants s’han situat per sobre del minut, una diferència notable que també s’ha traslladat a la cursa. La batalla per la victòria entre Miroslavov i Viñas s’ha resolt amb empat. El búlgar s’ha imposat en la primera màniga, i el català en la segona. Aquesta combinació de resultats ha fet que Viñas pugés al primer esglaó del podi, seguit de Miroslavov, i Anthony Daniel Jr. que ha completat les posicions d’honor.

Pablo Baiget ha sigut el gran dominador de la categoria PromoRacc3. El pilot barceloní ha dominat totes les fases de la jornada, des dels entrenaments fins a les curses, les quals ha vençut amb gran solvència. Només Joel Mora ha sigut capaç de posar una mica d’emoció en la segona màniga. Baiget ha pujat a l’esglaó més alt del podi, seguit d’Aymon Bocanegra i Joel Mora.

Èxit rotund en l’estrena de la categoria PromoRacc Elèctrica GasGas. A primera hora del matí els set pilots inscrits a la categoria han donat una volta a peu pel circuit, juntament amb els responsables de la competició, per comprovar de primera mà les característiques del traçat.

Durant els entrenaments s’han pogut detectar els nervis habituals dels debutants en la velocitat. Els pilots més joves de la Promovelocitat han tingut un debut brillant, ja que tots han pogut finalitzar la cursa sense gaires incidències.

Pel que fa als resultats, Iu Silva s’ha endut victòria en totes dues mànigues. Pol Galindo ha repetit segona posició, mentre que Arnau Leon ha fet tercer en ambdues curses.

Cada pilot ha agafat el seu ritme, alguns arriscant més que d’altres, però tots intentant millorar el ritme a cada volta. Finalitzada la cursa, els pilots s’han mostrat molt contents i il·lusionats amb la idea de seguir millorant.

 

La pròxima cursa de la Copa Catalana de Promovelocitat es disputarà al circuit de Móra d’Ebre.

Les millors imatges de la cursa.

Resultats complets de la cursa en el document adjunt.

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

  1. Fitxer adjunt
AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing