ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

Més gran encara: Toni Bou amplia la seva llegenda amb l´onzè Mundial X-Trial

05/04/2017

Trial

Toni Bou ha aconseguit, aquest passat cap de setmana a Niça, un nou títol per afegir al seu increïble palmarès: Campió del Món FIM X-Trial. És l´onzena ocasió que Bou aconsegueix aquest guardó i suma un total de 21 títols mundials entre indoor i outdoor.

El pilot del Repsol Honda Team arribava al Palais Nikkaïa de Niça en condició de gran favorit per guanyar, no només el títol, sinó també la cursa. De fet, Bou ja s’havia imposat en les tres anteriors cites de la present temporada: Barcelona, Wiener Neustadt i Marsella, abans que el passat cap de setmana es proclamés també ´Rei de Niça´, després de completar una temporada perfecta en la competició sota sostre.

El català va mantenir l´altíssim nivell de pilotatge per acabar guanyant la cursa amb zero punts de penalització. En acabar la fase classificatòria, el pilot de la Montesa Cota 4RT ja s´havia proclamat matemàticament campió.

Amb els 11 títols en X-Trial / Indoor i els 10 outdoor, Toni Bou acumula un total de 21 corones de Campió del Món, una fita única, no només en motociclisme, sinó també en qualsevol altre esport.

• ELS NÚMEROS DE TONI BOU

En X-Trial, Bou ha guanyat més carreres que ningú, 52, i ha superat gairebé tots els rècords possibles amb uns percentatges sorprenents, tot i això, Bou manté la mateixa fam de victòria que quan va sorprendre a tothom l’any 2007

• L´última ocasió que Toni Bou es va quedar fora del podi en una prova del campionat del Món Indoor o X-Trial va ser a Marsella, al gener de 2007.

• 52 victòries acumula Toni Bou en les 75 curses que el pilot del Repsol Honda Team ha pres part en el Campionat del Món Indoor / X-Trial.

• L´última vegada que Toni Bou no va aconseguir el triomf en la màxima competició a porta tancada va ser a Sheffield, el 9 de gener del 2016.

• De 75 carreres disputades en indoor, 64 podis (85,3% l´)

• D´aquestes mateixes 75 carreres, 52 victòries (69,3%)

Toni Bou: “Estic molt content, és un títol especial. Guanyant les tres primeres carreres sabíem que havíem de passar a la final per acabar celebrant el títol. Hem acabat guanyant la cursa, rodant a zero, perquè Adam sempre ens ho posa difícil. Hem guanyat totes les carreres -feia dos anys que no podia fer-ho-, és una sensació increïble. Vull felicitar també l´equip, que ha treballat molt i guanyar el títol és una forma de tornar-los tot el que han fet per aconseguir-ho.”

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing