ZONA PRIVADA

FCM / Notícies

L’única pilot de Dirt Track del País

25/09/2015

Dirt Track

Èlia Gibert compagina l´enduro i el dirt track

Malgrat que any rere any tenim més pilots femenines competint en les diferents disciplines del motociclisme, el cert és que encara falta molt de camí per recórrer de cara a promocionar i augmentar la participació de les noies en aquest fantàstic esport. Avui us presentem l’Èlia Gibert, una pilot catalana que, quan va complir la majoria d’edat, es va adonar que el que corria per les seves venes no era sang, sinó benzina.

Amb 22 anys, i només 4 sobre la moto, Gibert ja compagina dues disciplines del motociclisme: l’enduro i el dirt track. Precisament, el passat cap de setmana, la pilot de Granollers va estrenar-se en una cursa internacional de Dirt Track, la primera prova del calendari del Campionat del Món, celebrada a França.

“Vam desplaçar-nos a França amb el Fran Serra per disputar la primera prova de Dirt Track. Va ser una prova espectacular que vaig viure amb nervis i molta il·lusió”

Tot i que l’Èlia afirma que l’experiència va ser única i molt motivadora, reconeix també que no va ser gens fàcil:

“Em va costar molt adaptar-me. Una de les coses més complicades va ser posar la moto a punt, i més tenint en compte el poc temps que vam tenir en els entrenaments. A la Copa Rodi, la pista és més petita i correm amb un altre tipus de llantes. A França, al llarg de la prova, tot i rodar més ràpid que en les curses dels campionats de Catalunya, no vaig tenir la sensació d’inseguretat, ans al contrari, ja que la pista era molt més ample.

L’Èlia Gibert és, actualment, l’única pilot que practica el Dirt Track al nostre país, una circumstància que tan de bo canviï ben aviat. La corredora del MC Mc Canyamars explica els inicis de la seva carrera esportiva sobre la moto:

“Fa poc que vaig en moto, i m’he hagut de posar les piles per millorar. Vaig començar enduro amb 18 anys, des de zero, ja que mai abans havia practicat cap altra disciplina del motociclisme. Tot va canviar quan, a punt de fer els 19 anys, em vaig comprar una moto. Jo ja feia un temps que anava a veure proves d’enduro amb els amics, però mai m’hagués imaginat acabar competint amb ells. Gràcies al Ramon Paytuvi he millorat molt en aquests darrers anys, ell m’ha ensenyat moltes coses, i m’ha acompanyat a totes les curses.”

Objectiu: participar al Sant Jordi.

“L’objectiu que m’he marcat aquesta temporada és classificar-me i arribar al Sant Jordi. Sé que no serà fàcil, però com més curses i entrenaments faci, més possibilitats tindré; per aquest mateix motiu vaig decidir participar al Campionat del Món.”

L’Èlia competirà, en només una setmana de marge, les dues proves del Campionat del Món de Dirt Track; la setmana passada va ser a França, i aquest cap de setmana la prova se celebrarà a Itàlia.

“Esperem que  a Itàlia la posada a punt sigui més fluïda que a França. Aquestes dues curses són un bon entrenament per afrontar amb més confiança i millor estat de forma la copa Rody d’hivern, que començarà ben aviat.” 

Per obtenir més informació, segueix-nos a les xarxes socials:

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Museu Moto
Andrac Computing